Ako imate značajne informacije, koje bi mogle otkriti zloupotrebe i želite da date svoj doprinos borbi protiv korupcije budite izvor za našu sledeću priču, a mi ćemo učiniti sve što je potrebno da zaštitimo vaš identitet!

Mnoge naše priče nastale su na osnovu informacija koje smo dobili od čitalaca, tragom kojih smo sproveli dalje novinarsko istraživanje. Ohrabrujemo vas da nam se javite i budete naš izvor.

Ukoliko imate pristup dokumentima i informacijama koji dokazuju korupciju, zločin ili zloupotrebu položaja, pošaljite nam ih.  Učinićemo sve što je potrebno da kao izvor ostanete anonimni i preduzećemo sve mere predostrožnosti u komunikaciji i procesu uređivanja.

Naša redakcija je spremna i posvećena da istraži dokaze o korupciji koje su dostavili građani. Vaše kontakte, priče i dokumentaciju možete da nam dostavite na nekoliko načina:

1. E-mail

2. Signal

3. Pošta

E-mail

Možete doći do naših novinara putem e-pošte, bilo da se obratite pojedinačno novinaru ili pošaljete poruku na [email protected]

Ovo je verovatno najlakši, ali ne i najbezbedniji način, jer će vaš server e-pošte snimiti razmenu podataka, koje neki stručnjaci mogu da prate pa ga nemojte koristiti za osetljivu komunikaciju.

Signal

Dobra opcija za deljenje poverljivih informacija je da nas kontaktirate putem Signala, sigurne aplikacije za govor i slanje poruka. Možete preuzeti Signal za Android ili iPhone. Korišćenje signala do nas je prilično jednostavno. Evo kako:

    1. Otvorite aplikaciju Signal i dodirnite ikonu olovke (u gornjem desnom uglu iPhone-a, u donjem desnom na Androidu) da biste započeli novu poruku.
    2. U polje za pretragu upišite naš telefonski broj 063 12 44 899
    3. Odatle nam možete poslati poruku koja je enkriptovana.

 

Pošta

Slanje pisama ili paketa na:

BIRN Srbija, Kosovska 17 /VI, 11 000 Beograd

sa naznakom na ime novinara ili urednika kome se obraćate