„Peđa, a ne Predrag, drug, borac, neustrašiv borac“, ovim rečima opisao je Peđu Obradovića, urednika N1, programski direktor ove televizije Igor Božić.

Obradović je preminuo 5. maja u 48. godini života. Bio je deo tima N1 od osnivanja ove televizije, a prethodno je radio na B92, u BIRN-u i Blicu, gde je započeo karijeru 1998. godine.

„Nosio je u sebi jednu vrstu gospodstva, dostojanstva. Jedan je od retkih koji gotovo nikada ništa pogrešno nije rekao“, rekao je na komemoraciji njegov dugogodišnji prijatelj i direktor vesti televizije Nova S Slobodan Georgiev.

Filip Švarm, urednik nedeljnika Vreme, Obradovića je stavio u grupu „malo nezavisnih novinara sa kičmom“.

„Malo je ljudi tako pristojnih, iskreno dobrih, punih empatijom, a da opet ostanu dosledni istini i kažu ono što jeste… Činio nam je boljim nego što jesmo“, rekao je Švarm.

U redakciji N1, Obradovića su nazvali „pukovnik“, a njegove kolege sa ponosom su govorile o tome kako je bilo raditi sa njim u filmu koji su pripremili za komemoraciju.

„Zauvek ću biti ponosna što sam bila deo tima koji je sa Peđom pravio dnevnik N1 i nikad neću zaboraviti, kad zadovoljan onim što smo uradili nas sačeka u redakciji i kaže „pokidali smo“, a bilo je tako lako pokidati kada vam u režiji sedi Peđa Obradović,“ rekla je Emina Kovačević koja je sa Obradovićem radila od osnivanja televizije N1.

Obradović je, kažu kolege, davao poverenje mladim novinarima, bio perfekcionista i drug. Najveći uspesi bili su mu porodica – supruga Dragana i njihovo troje dece – i privrženost kolega.

„Peđa je, takođe, voleo da kaže da misli da je njegov najveći uspeh kada mu kolege kažu da im nedostaje i mislim da je u tome najviše i uspeo, zato što će nam zauvek nedostajati. Naša redakcija nikada neće biti potpuna bez njega na čelu,“ poručila je u filmu novinarka N1 Maja Đurić.

Obradović je koautor dva dokumentarna filma – „Smrt u Topčideru“ o pogibiji dvojica gardista 2004. godine i „Neispričane priče“ o životu Zorana Đinđića, a među autorima je i dokumentarnih serijala „Dosta zločina“ i „Gospodine predsedniče“.

Osvojio je Gran pri „Laza Kostić“ međunarodnog festivala reportaža u Somboru.

Njegova knjiga „Srž“ biće objavljena 10. maja u izdanju Lagune.