Na informaciju da privatna škola Ruđer Bošković u Beogradu u ponedeljak 16. marta počinje da sprovodi online nastavu za svoje učenike, ministar prosvete u Vladi Srbije Mladen Šarčević kaže za BIRN da je to tačno ali da to nije u suprotnosti sa preporukama Vlade Srbije.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije iz jula 2018. Šarčević je suvlasnik gimnazije „Ruđer Bošković“, koju je, između ostalih, pohađao Danilo Vučić, sin Aleksandra Vučića. Suvlasnik je i istoimene osnovne škole i predškolske ustanove.

U telefonskoj izjavi za BIRN on kaže da se pravi buka ni oko čega, odnosno samo zato što je on povezan sa tom školom.

„Kada budemo uskoro pustili online sistem nastave za sve škole u Srbiji onda mi niko neće čestitati na tome“, kaže Šarčević i dodaje da je svestan da i sada puno roditelja ne pušta decu u školu zbog straha od širenja korona virusa i da se to sve beleži.

On kaže da se radi na tome da već naredne nedelje svi budu u mogućnosti da imaju online nastavu.

Ranije danas na vanrednoj konferenciji za novinare predsednica Vlade Ana Brnabić je saopštila da do daljeg neće biti obustave nastave u školama u Srbiji jer ne postoji opasnost od širenja korona virusa među školskom populacijom.

Članovi Kriznog šataba Vlade Srbije koji predvodi Ana Brnabić su svi do jednoga uveravali javnost da u ovom trenutku nema razloga da se obustavi nastava u školama i da se zatvaraju vrtići jer deca nisu ugrožena i ne prenose virus, kako navodno pokazuje dosadašnje iskustvo sa Kovid-19.