U tekstu pod nazivom “HIT Evropska komisija platila 86.870,12 €“ za pljuvanje Vučića, Informer navodi da Evropska komisija direktno finansira rušenje premijera Aleksandra Vučića i da aktivno radi na izazivanju haosa u Srbiji. U tekstu se ističe da je BIRN u toku predizborne kampanje 03. februara 2014. godine dobio od Evropske komisije donaciju od 86.870,12 €, tj. više od 10 miliona dinara. Kao dokaz za svoje tvrdnje Informer je priložio bankarski izvod uplate Evropske komisije na račun BIRN-a.

BIRN se takođe optužuje da je, nakon majskih poplava koje su zadesile Srbiju prošle godine, lansirao lažnu aferu u kojoj je Vladu Srbije optužio da je namestila posao ispumpavanja vode iz kopa Tamnava.

Informer dalje piše kako su BIRN, CINS i KRIK pokrenuli akciju u kojoj pozivaju građane da im finansijski pomognu davanjem donacija od po 1000 dinara, kao i to da je donacije Evropske komisije BIRN-u samo jedna od uplata iz inostranstva srpskim novinarskim mrežama koje za osnovnu delatnost imaju lansiranje lažnih afera i izazivanje haosa u Srbiji.

Informer na kraju teksta najavljuje objavljivanje “ostalih dokumenata o tome kako stranci finansiraju rušenje naše vlade i države” uz obraćanje čitaocima “Očekujte neočekivano!”.

Ovaj tekst samo je jedan od napada kojim je BIRN izložen od strane Informera, a vlasnik i urednik ovog lista, Dragan Vučićevć, je prethodnog dana u emisiji “Rušenje Vučića” na TV Pink rekao da BIRN dokazano i otvoreno laže kako bi urušio stabilnu državu i jaku vladu.

Celokupnu hronologiju napada na BIRN možete pogledati ovde.