Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije doneo je 28. decembra 2016. godine Zaključak o pokretanju postupka po službenoj dužnosti radi ispitivanja koncentarcije nastale preuzimanjem udela u vlasništvu kompanije Alti doo iz Čačka.

Preuzimanje je izvšilo preduzeće Prointer IT Solutions and Services iz Beograda koje je već bilo vlasnik 50 odsto kompanije Alti – poznate po prodajnom lancu kompjuterske i tehničke opreme Win-Win.

Postupak kontrole se sprovodi jer Prointer nije prijavio kupovinu preostalog udela u Altiju od prethodnog vlasnika Aleksandra Jevtovića, a bio je u obavezi da to uradi po Zakonu o  zaštiti konkurencije.

Prointer IT Solutions je krajem 2014. godine preuzeo 50 odsto Altija i to suvlasničkog dela koje je pripadalo Tihomiru Jevtoviću, bratu Aleksandra Jevtovića.

Ovu koncentraciju odobrila je Komisija za zaštitu konkurencije, koja je Rešenjem od 13.03.2015. godine utvrdila da ne postoji opasnost od monopola.

Mediji su ranije pisali da firma Prointer IT Solutions and Services, čiji je vlasnik Slobodan Kvrgić, dobru poziciju na IT tržištu obezbeđuje, pre svega, zahvaljujući političkim vezama sa SNS-om, pomoću kojih pobeđuje na brojnim tenderima na kojima dobija izuzetno vredne poslove sa državnim institucijama i javnim preduzećima.

U javnosti se govorilo da je upravo zahvaljujući poslovima sa državom Prointer, prema podacima Agencije za privredne registre, od 2012. godine do kraja 2015. godine uvećao svoje prihode čak 35 puta.

O vezama sa SNS-om, kako su pisali pojedini mediji, govore Kvrgićeve veze sa Slavišom Kokezom, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, ranije visokim funkcionerom SNS-a i bliskim saradnikom premijera Aleksandra Vučića.

Kokeza je od Kvrgića krajem 2014. godine preuzeo vlasništvo nad fabrikom nameštaja Eurosalon, koja poseduje i prodajni lanac u Srbiji i regionu. Pojedine Kokezine firme nalaze se na istoj adresi kao i firma Prointer IT Solutions and services.