„Veoma sam iznenađen najnovijim tvrdnjama Maje Kocijančič i odlučno odbacujem sve njene neosnovane tvrdnje”, naveo je Vučić.
Vučić je istakao da istinski veruje u vrednosti EU, ali ne veruje da su licemerje i laž, kao i progon onih koji slobodno misle i kojima se ne može naređivati svaka reč i svaki potez „bilo kakva vrednost za koju se treba boriti.“

„Pitam vas gospođo Kocijančič i gospodine Devenport, da li vi to zabranjujete predsedniku Vlade Srbije da odgovara na pitanja novinara, da li pokušavate da mi zabranite da javnosti Srbije saopštim da one koji plaćate ne govore istinu i da li je sloboda svakojakih reči dozvoljena vama, a sloboda izražavanja i istine nije dozvoljena nama običnim smrtnicima,“ istakao je Vučić u saopštenju.

On je naveo da je „znajući kako i koliko su pod zaštitom oni koji su izgovarali neistine o Vladi Srbije“, građane nije ni obavestio da ti, koji su kod EU pobedili po strogim procedurama, „pokušali su da nateraju Vladu Srbije da prihvati tendersku ponudu jedne zapadne kompanije koja je čak 23 miliona evra skuplja od ponude srpske kompanije.

„Uzgred, ako vam lično predstavljam smetnju jer neću da budem vaša lutka na povocu, već samo sluga građana Srbije, jasno me i nedvosmisleno o tome obavestite, i ne brinite, skloniću vam se sa puta, a znam da ima mnogo onih koji čekaju da ulogu potrčka i poslušnika istog sekunda preuzmu“, navodi se u izjavi premijera Vučića.

Kocijančičeva je prethodno danas negirala da EU pojedinim organizacijama, poput BIRN-a plaća da vode kampanju protiv srpske vlade, kao što je rekao Vučić, navevši da EU od srpskih vlasti očekuje da obezbede okruženje koje će podržati slobodu izražavanja i medija.

Osim Vučića, reagovao je i ministar rada, Aleksandar Vulin, ministar policije, Nebojša Stefanović kao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Izvor: Blic