Radovi na rekonstrukciji centralne zgrade Doma zdravlja Despotovac su završeni u novembru 2019. godine.

Zamenjena je kompletna stolarija i krov zgrade, izrađena je hidroizolacija i fasada po najvišim standardima energetske efikasnosti. Urađena je nova kotlarnica sa sistemom centralnog grejanja i solarnim sistemom za grejanje tople vode, sistem centalne klime, led osvetljenje, nove telefonske i računarske instalacije kao i električne i vodovodne instalacije. Postavljen je lift i sistemi video nadzora, protivpožarni sistem i sistem za evidentiranje dolazaka na posao.

Dograđene su i nove prostorije Hitne pomoći.

Radovi su počeli u novembru 2018. godine, a ugovor je dobila firma „Ruki Coop“ iz Sladaje, sa članovima grupe „Technosector“, „Tehnogradnja“, „GMD projekt“, „I i D“ Kovilovača.

Prvobitna vrednost ugovora bila je 193.460.510 dinara bez PDV-a, odnosno 232.152.612 sa PDV-om. Dana 19. avgusta 2019. godine izmenjen je ugovor o javnoj nabavci, pa je produžen rok za izvođenje radova za 20 kalendarskih dana. U ugovoru je samo navedeno da se radovi produžavaju iz objektivnih razloga.

Meštani Despotovca kažu da je bilo vreme da se uredi Dom zdravlja, te da su zadovoljni kako sada izgleda. Ovaj objekat građen je pre pola veka, a kako su nam rekli Despotovčani, zgrada pre rekonstrukcije bila u lošem stanju.