Pored toga što mu nije produžena stara funkcija, Stajić nije dobio ni novo zaduženje u gradskoj upravi, kako je objavljeno na zvaničnoj internet prezentaciji grada Beograda.

“Nemam nikakav komentar”, kaže nekadašnji gradski sekretar Nemanja Stajić u kratkom razgovoru sa novinarima BIRN-a na pitanje kako komentariše to što mu mandat nije produžen. 

Da se zbog isteka mandata promene mogu očekivati i u drugim gradskim sekretarijatima potvrđuju za BIRN iz pres službe grada Beograda. “Izvesno je da određenom broju sekretara mandat ističe 15. jula ove godine i verovatno će doći do određenih kadrovskih promena”, navodi se u pisanom odgovoru novinarima BIRN-a od 12. jula. 

Javni konkurs za izbor više gradskih sekretara raspisan je 15. jula, objavljeno je na sajtu grada Beograda, a rok za podnošenje prijava je 31. jul nakon čega će gradsko veće izabrati nove sekretare na pet godina.

Da li je Kulić samo privremeno rešenje do kraja sprovođenja konkursa ili ga očekuje novi petogodišnji mandat u ovom trenutku nije poznato.

Ono što se ne dovodi u pitanje je da će novog gradskog sekretara za poslove ozakonjenja čekati pune ruke posla, posebno zbog spornih ozakonjenja koje je  omogućio njegov prethodnik.

Podsetimo, BIRN je poslednjih meseci objavio nekoliko istraživanja koja pokazuju da je doskorašnji sekretar za poslove ozakonjenja Nemanja Stajić ozakonio objekte koji ne ispunjavaju zakonom predviđene uslove.

Na ovaj način ozakonjena je zgrada u ulici Vlastimira Đuze Stojiljkovića na Mirijevu, u vlasništvu brata pomenutog sekretara Novaka Stajica.

Nelegalno izgrađena, pa ozakonjena je i zgrada u ulici Neznanog junaka 23 u kojoj stanove imaju članovi porodice Nemanje Stajića, ali i Veselin Milić, načelnik beogradske policije, kao i kompanija Milenijum tim. Sve o ovom slučaju možete da vidite ovde.

Nakon pisanja BIRN-a mediji su preneli da Više javno tužilaštvo ispituje ulogu Nemanje Stajića u poslovima nelegalne gradnje. Protiv Nemanje Stajića u toku je postupak pred Višim javnim tužilaštvom zbog sumnji na zloupotrebu službenog položaja, kako je ranije potvrđeno za BIRN iz ovog tužilaštva.