Neuspešan je bio i osmi pokušaj da se održi i završi pripremno ročište u predmetu „Jovanjica 2“ kako bi suđenje po optužnici koja uglavnom tereti policajce i bezbednjake moglo da počne.

Današnjem pripremnom ročištu, koje je inače zatvoreno za javnost, nije prisustvovao okrivljeni policajac Radovan Bojović, zbog čega nije bilo uslova da se ono održi, rekao je za BIRN advokat Veljko Delibašić koji u ovom procesu zastupa okrivljenog Branislava Radosavljevića, pripadnika Bezbednosno-informativne agencije.

„Radovan Bojović ima koronu, pre dva dana je dobio test da je pozitivan“, rekao je Delibašić i dodao da je naredno ročište zakazano za 1. decembar ove godine.

Do sada je zakazano već osam termina za održavanje pripremnog ročišta i samo je na jednom ono uspelo da započne, ali nije i da se završi. Ostali pokušaji su propali uglavnom zbog izostanka advokata i okrivljenih. 

Jedno ročište je odloženo zbog zahteva za izuzeće sudije Zorana Ganića, dok je jednom otkazano zbog toga što je prvookrivljeni Predrag Koluvija, pred samo ročište, otkazao punomoćje svojim braniocima u tom predmetu. 

Kako istim tim advokatima nije otkazao punomoćje i u predmetu Jovanjica 1, to je probudilo sumnju da je reč o pokušaju opstrukcije ovog postupka. 

Do sada su podignute dve optužnice. U optužnici “Jovanjica 1”, po kojoj od oktobra prošle godine traje suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, optuženi se terete da su bili zaduženi za neovlašćenu proizvodnju. 

U drugoj optužnici mahom su pripadnici policije i službi bezbednosti koji su bili zaduženi za bezbednost Jovanjice.

U obe optužnice prvooptuženi je Predrag Koluvija, a obe ga kvalifikuju kao organizatora kriminalne grupe. 

Tužilaštvo traži spajanje ova dva predmeta, ali sudsko veće insistira na tome da se odluka donese nakon održavanja pripremnog ročišta u predmetu “Jovanjica 2”. Međutim, zbog stalnog odlaganja termina održavanja pripremnog ročišta, odlaže se i odluka o spajanju ta dva predmeta.

Predraga Koluviju je 13. novembra 2019. godine na auto-putu Beograd-Niš zaustavila policija zbog bahate vožnje, nakon čega je i priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije, a istoga dana, policija je upala na imanje Jovanjica gde je pronađeno 1,6 tona marihuane.