Zvonko Veselinović je postao poznat široj javnosti 2011. godine kao organizator barikada na Jarinju i Brnjaku na administrativnoj granici sa Kosovom, a Milan Radoičić nakon ubistva Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine, kada se o njemu govorilo kao osobi koja „vedri i i oblači’’ na Kosovu.

Oliver Ivanović je u svom poslednjem intervjuu BIRN-u u oktobru 2017. godine okarakterisao Radiočića kao pravog nosioca vlasti, uterivača dugova bliskog SNS i ključnu figuru u zastrašujućem sistemu vlasti na severu Kosova.

Predsednik Aleksandar Vučić je o Radoičiću govorio u februaru 2018. u intervjuu na TV Hepi i kazao da nikada sa Radoičićem nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo.

Međutim, tom „možda dovoljno bahatom čoveku“, kako je u istom intervjuu rekao, Vučić je na konferenciji za novinare 12. septembra 2017, pripisao zasluge za brigu o Srbima na Kosovu.

Mehanizme poslovnog delovanja Veselinovića i Radoičića pokazuje pravosnažna presuda, kojom su njih dvojica oslobođeni optužbi za podstrekavanje, a koju je BIRN objavio u februaru 2018. godine.

Od svih stvari za koje je bio osumnjičen i optužen Milan Radoičić je osuđen za falsifikovanje lične karte 2010. godine.

Krivični postupak koji se u Višem sudu u Pirotu vodi protiv Zvonka Veselinovića, Milana Radoičića i još dvojice okrivljenih, zbog zloupotreba na izgradnji Koridora 10, trebalo je da bude nastavljen 2. oktobra 2018. godine, nakon zastoja od skoro devet meseci.

Suđenje je nekoliko puta odloženo, jer se optuženi nisu pojavili na ročištu.

U septembru 2018. godine kumovi Zvonko Veselinović i Milan Radoičić ozvaničili su vlasništvo nad preduzećem Inkop koje je dobijalo unosne poslove na izgradnji Koridora 11.

Radoičić, kog kosovska policija traži u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, saslušan je u policiji na osnovu zahteva srpskog tužilaštva u ponedeljak 26. novembra 2018. godine.

Zvonko Veselinović je u utorak, 27. novembra 2018. godine, uz lidere Srpske liste bio na protestu građana u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva podnela je u maju 2018. godine krivičnu prijavu protiv Žarka Veselinovića zbog nelegalne gradnje na Goliji.

Inspekcija je to utvrdila u postupku nadzora objekta na Goliji obavljenog 23. oktobra 2017, tokom kojeg su inspektorka i njene kolege nailazili i na fizičke prepreke, poput balvana postavljenog na putu ka mestu sastanka sa Žarkom Veselinovićem, koji se tada predstavio kao investitor radova.

Žarko Veselinović nije do 16. januara uplatio 50.000 dinara u humanitarne svrhe što je bio deo dogovora sa tužilaštvom u Čačku koje je bilo spremno da mu oprosti krivično delo nelegalne gradnje na Goliji.

Zbog nepoštovanja ovog dogovora, tužilaštvo u Ivanjici je podnelo optužni predlog – od koga su bez objašnjenja odustali.

Dalje, kada je reč o poslovima braće Veselinović i njihovih partnera, iz prisluškivanih razgovora, koji su objavljeni u prvostepenoj presudi, saznajemo kako je Zvonko Veselinović učestvovao u nelegalnom iskopavanju šljunka za radove na Koridoru 10 i kako je sa svojim kumom Milanom Radoičićem delio zaradu.